Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі оголосили про старт оздоровчої кампанії 2023

У Дніпрі стартує оздоровча кампанія – 2023. У місті діють муніципальні програми, за якими оздоровитися коштом міського бюджету можуть дніпряни пільгових категорій. Йдеться про осіб з інвалідністю із супровідниками, учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав, громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (І та ІІ категорії). 

За словами начальниці відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту департаменту соціальної політики міської ради Анни Наливайко, з 2020 року відповідна оздоровча кампанія проходить не через централізоване відправлення людей до оздоровчих закладів, а через укладання тристоронніх договорів між департаментом, громадянами та обраним санаторно-курортним закладом. 

«Попри труднощі воєнного часу торік вдалося оздоровити 353 дніпрян пільгових категорій. Цього року плануємо близько 600 осіб. Дніпряни згаданих категорій, які бажають оздоровитися, мають подати відповідну заяву із зазначенням обраного санаторно-курортного закладу та необхідні документи до управлінь соціального захисту населення за місцем мешкання. Обов’язково треба додати медичну довідку за формою № 070», — повідомила Анна Наливайко. 

Вона також зазначила, що для кожної пільгової категорії громадян визначено певний термін оздоровлення. Для осіб з інвалідністю із супровідниками – 21 день. Для чорнобильців та учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав – 18 днів.

«А ще цього року було збільшено максимальну вартість ліжко-днів, яку департамент відшкодовує санаторно-курортним закладам за послуги оздоровлення громадян пільгових категорій. Відтепер для дітей з інвалідністю вартість ліжко-дня становить 685 грн, для супровідників – 593 грн. Для осіб з інвалідністю внаслідок війни та мешканців, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи I категорії –  635 грн. Для афганців та чорнобильців II категорії – 762 грн. Для учасників АТО з інвалідністю та членів сімей загиблих учасників АТО передбачена часткова грошова компенсації оплати вартості путівок на санаторно-курортне лікування у разі самостійного придбання таких путівок», — додала Анна Наливайко.

Читайте також: У Дніпрі у сквері Семенова вандали зламали дерева та тренажери