Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі одиноким літнім містянам і внутрішньо переміщеним особам пропонують безкоштовні гарячі обіди

У Дніпрі безкоштовно годують внутрішньо переміщених осіб. Це комплексна програма соціального захисту. 

Володимир приїхав з Херсонщини, частина якої досі під російською окупацією. Чоловік вдячний Дніпру за гостинність.

Володимир, переселенець з Херсонщини: «Не те, що там награно. Справді, приходиш, наїдаєшся по-людськи. Колектив завжди чемний».

Але мріє лише про одне: «Саме повернутися додому. Повернутися додому, і щоб дома все було добре».

Все добре і готують по-домашньому у пункті харчування на Моссаковського,13а. Сьогодні тут готують справжній український капусняк. Ось так шкварчать, але не підгорають, нашинковані цибуля з морквою. За мить овочі, м’ясо і пшоно додадуть до бульйону.

Тетяна Романенко, працює на кухні: «Картоплі 20кг, пасерування 8кг, капусти 10кг, 5кг пшона йде. Ця смакота вариться хвилин 40».

На друге — смажена картопля, курятина, м’ясні котлети і салат. Усе меню радо подають у залі харчування. Гарячі обіди можна взяти і з собою. Реєстрація на вході до пункту харчування займає менше хвилини.

Олена Вікторівна, реєструє відвідувачів пункту харчування: «Приходять люди з паспортом і талоном, ми їх реєструємо і вони йдуть харчуватися».

Безкоштовні гарячі обіди передбачені міською комплексною соціальною програмою.

Юлія Крохмаль, завідувачка сектору ВПО департаменту соцполітики ДМР: «Кількість харчующихся ВПО у Дніпрі збільшилася до 2 тисяч. Для того, щоб отримати гарячий обід, треба звернутись до управління соцзахисту за місцем проживання, надати заяву та отримати талони на харчування».

Гарячі обіди переселенцям у Дніпрі видають у двох пунктах харчування – по вул. Б. Хмельницького,3а і по вул. В. Моссаковського,13а.

Читайте також: У Дніпрі жінка втратила свідомість через те, що загубила онука