Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі одна з частин ДСНС отримала обладнання для перевірки стану водного басейну

Сьогодні, другого жовтня, черговий по місту Олег Семенко, директор департаменту екологічної політики ДМР, відвідав одну з частин ДСНС, з якою місто отримало у спільне використання обладнання для перевірки стану водного басейну.

На державному рівні планується впровадження всеукраїнської програми моніторингу річки Дніпро. За допомогою обладнання, наданого Проєктом розвитку ООН, департамент зможе вимірювати показники якості води, такі як: амоній, сульфати, нітрати, нітріти та інші. Ці дані будуть узагальнюватись на спільному ресурсі для всіх міст, які розташовані вздовж русла річки Дніпро.

Нами разом з ДСНС отримано наразі комплект зі 100 реагентів. Це на початок, а в подальшому ми надамо свої пропозиції до ПРООН і визначимо, які ще реагенти потрібні. В рамках проєкту ПРООН обіцяє докупити необхідну кількість.”, – Олег Семенко.

Цей дрон багатофункціональний: він обладнаний маніпуляторами, камерами й датчиками. Він може досліджувати дно, допомагати в пошуках об’єктів, тощо. На сьогодні він є найкращим на ринку.”, – Корінний Сергій, т.в.о. заступника начальника головного управління з реагування надзвичайних ситуацій.

Наразі готується підписання тристороннього меморандуму з фахівцями ДСНС та водною поліцією про співпрацю та спільне використання обладнання.

Департаментом планується залучати студентів дніпровських вишів для навчання та ознайомлення з роботою цих приладів в освітніх цілях.

Обладнання було передано за сприяння Програми розвитку ООН в Україні в межах Програми із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Читайте також: У Дніпрі проходять курси з комп’ютерної грамотності: як записатись