Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі очищають вулиці від незаконних оголошень

У Дніпрі триває боротьба з паперовими оголошеннями на фасадах будівель, електроопорах та транспорті. Незважаючи на те, що в місті діє заборона на розклеювання таких рекламних оголошень, порушники чи не щодня обліплюють ними місто. Вони псують і зовнішній вигляд мегаполісу, і шкодять спорудам. Щодня комунальники мають відволікатись від основної роботи та боротись із оголошеннями.

Будинки, споруди та транспорт стають рекламними щитами для тисяч нелегальних оголошень. Клінери витрачають по кілька днів, аби очистити від них будівлі. Мешканці центральної частини міста скаржаться: двори та фасади їх будинків виглядають неохайно.

“У нас настолько все загажено, так как это центр города. И бороться с ними, например вот это, это происходит видимо в ночное время. Они или перелазят через забор, несмотря на то, что у нас это все закрыто”, – розповідає Наталя Абрамова, голова правління ОСББ «Яворницького 46, 46 А».

Наталя доповнює, боротись з вандалізмом доводиться власними силами.

Мы стараемся бороться безусловно, если мы успеваем их поймать, заставляем, чтобы они тут же их сняли. Если это не происходит, значит или клининговая компания, или выходят сами инициативная группа, которая сама пытается это все снять”, розповідає Наталя Абрамова, голова правління ОСББ «Яворницького 46, 46 А».

Згідно з правилами благоустрою, в Дніпрі розклеювання оголошень в місцях не призначених для цього, заборонено і карається штрафами.

За 2021 рік співробітниками інспекції з питань благоустрою складено 144 адмінпротоколів за статтею 152 кодексу України про адмін правопорушення, а саме порушення правил благоустрою міста. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу. Штраф для фіз осіб 340 до 1360 гривень”, – каже Юрій Чорний,  головний спеціаліст відділу контролю благоустрою інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради. 

Проте від паперових оголошень страждають не тільки фасади будинків. Чимало реклами кожного дня розклеюють і на міському транспорті, і на опорах контактної мережі. Коли клінери починають їх відривати, пошкоджуються фарба на опорах, врешті метал починає іржавіти, а конструкції – псуватись.

Щотижня до 50-ти співробітників нашого підприємства відволікаються від своєї основної роботи та проводять заходи з очистки цих опор”, – каже  Володимир  Сусленков, заступник директора з експлуатації та перевезень комунального підприємства “Дніпровський електротранспорт” Дніпровської міськради.

Спеціалісти наголошують, для паперової реклами існують спеціальні дошки оголошень.

Міська влада допомагає з організацією правильних місць розклейки оголошень. Позаминулого року було виділено декілька дошок для оголошень, для того, щоб всередині будинку розташовуються оголошення для співвласників, оголошення самого ОСББ, для того, щоб формувати населення і в принципі жителів будинку” , – Владислав Макарець, начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради.

Комунальники просять дніпрян дотримуватись правил благоустрою та не розміщувати свої рекламні оголошення та конструкції в не призначених для цього місцях. Порушників також попереджають про штрафи та адмінпротоколи. 

Читайте також: У Дніпрі у дворі багатоповерхівки впало дерево поруч з припаркованими авто