Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі облаштовують захисні споруди біля зупинок громадського транспорту

Безпека містян. У Дніпрі продовжують встановлювати захисні споруди біля зупинок громадського транспорту. 

«Наразі вже встановлені лавки для людей, також сюди заведена повністю вся електрика, тут знаходяться ліхтарі та щиток, щоб вмикати та вимикати світло».

На транспортних зупинках у Дніпрі продовжують встановлювати захисні споруди. Днями їх почали облаштовувати зсередини. Подають живлення, ставлять пандуси.

Іван Васючков, головний спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: «Це перша споруда, яка встановлена у повному обсязі. Тобто вона уже обладнана дверима, лавочками всередині. Останній крок – підключити її до електрики. Залишилось кілька бюрократичних питань з паспорту електрифікації. А також біля кожної такої споруди буде встановлено біотуалет».

Крім того, кожну таку зупинку-укриття мають розфарбувати. Буде оформлена інформаційна частина, а вільний простір буде полотном для творчості.

Сергій Білий, головний художник Дніпра: «По перше, буде оформлена обов’язкова частина — це інформаційна, де буде написано, що це укриття та як ним користуватися. А потім уже буде якась творча частина, розмалювання, якась поезія усередині».

Зведення такого укриття та його повне облаштування займає щонайменше два тижні. До кінця року фахівці планують встановити 28 таких споруд.