Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі обговорили перспективи розвитку українського туризму

Український туризм не просто виживає під час пандемії, а ще й розвивається. Представники трьох областей і Державного агентства розвитку туризму під час спільної конференції дійшли висновку: маємо чим похизуватись. Невеличкими кроками наша країна і область наближаються до мети —всеукраїнської туристичної мережі. 

Державне агентство розвитку туризму, спільно з Дніпропетровською, Харківською і Запорізькою облдержадміністраціями, провели конференцію у Дніпрі — обговорювали проблеми і перспективи українського туризму.

Мар’яна Олеськів, голова Державного агентства розвитку туризму України: “Ми будемо проводити ряд заходів, у тому числі і маркетингових, а також конференцій в місті для того, щоб більше людей могли приїхати, зрозуміти, вчити один з одним комунікувати у подальшому в розвитку туризму, зокрема, логістично. Звісно, Дніпро є зручним, тому що приїхали колеги з Харкова та Запоріжжя”.

Серед головних тем – підвищення ролі територіальних громад у розбудові туристичних мереж, розвиток якісної і безпечної інфраструктури, взаємодія між бізнесом і владою на обласному, місцевому і регіональному рівнях.

Зараз в умовах децентралізації дуже важливо опиратися саме на об’єднані територіальні громади, що ми зараз на місцях саме і робимо, як обласні державні адміністрації проводимо круглі столи. В регіонів дуже багато спільного. Ми можемо працювати і зі Львовом, із західною Україною. Будемо говорити відкрито: в міста Харкова дуже багато спільного з містом Дніпром, з Запоріжжям, іншими містами”.

Обговорення чергувались презентаціями — гості Дніпра розповідали про власні туристичні надбання і ділились ідеями.

Денис Сімшаг, представник Синельниківського району Миколаївської територіальної громади: “Миколаївська громада дуже активно працює в розвитку туризму – це і подієвий туризм, і гастротуризм, ну, і просто тури організовуємо для всіх бажаючих”.

Дмитро Малишев, представник проекту «Virtual Ukraine»: “Проект Віртуал Юкрейн – це цифрова презентація України. Вона дає можливість в цифровому форматі, в форматі панорамних зйомок, тобто віртуальна реальність, презентувати локації, культурно-історичні і навіть інфраструктурні. Це сучасна технологія, яка надає можливість презентувати гарно територію.

Дніпру і області у конференції відвели роль туристичного хабу — осередку і прикладу широких туристичних можливостей.

Ольга Горб, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації: “Дніпропетровщина достатньо велика. Перший напрямок – це туристичний потенціал історичного напряму. У нас дуже багато цікавих місць, де можна почути про історію козацького краю. А також ви знаєте, що наша родзинка – це петриківський розпис, який дає можливість розповісти не тільки про Дніпропетровську область, а й про всю Україну. Всьому світу і показувати, яка це краса”.

Протягом десяти років налаштувати в Україні туристичний потік з усіх куточків планети — таку ціль ставлять перед собою організатори і учасники конференції.