Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі нагородили фіналістів проєкту «Таємниці України для тебе»

У Дніпрі нагородили фіналістів проєкту «Таємниці України для тебе». Він присвячений збереженню українських традицій та культури. 

Від жителів  Дніпропетровщини  журі отримало п’ять тисяч заявок . Втім, до  фіналу дійшли лише 20. Через пандемію конкурс проводили онлайн. Учасники надсилали відео та світлини своїх виробів. Наприклад, деревяні іграшки, вишивку, гончарні вироби. Люди згадали також рецепти забутих українських страв.

Нагородили фіналістів у стінах Дніпропетровської обласної ради. Співорганізатор конкурсу, Павло Клімкін, ексміністр закордонних справ України, наголосив: для Дніпропетровщини цей проект – знаковий. Адже регіон має шанс стати відомим не лише Петриківським розписом. Область може продемонструвати ще чимало власних культурних надбань.

Павло Клімкін, міністр закордонних справ України (2014-2019 рр.): “Я вважаю, що Дніпропетровщина з одного боку крута, а з іншого боку – про це ніхто не знає. Всі про Дніпропетровщину знають, що тут є Петриківка і все. Ніхто не знає, що тут є фантастичні страви. Я італійцям розповів про цю затравку, вони такі: «Ні, такого не може бути, хто там готує 5-6 годин». Розповів про зливану кашу, вони кажуть: “Та ти жартуєш, такого не може бути”.