Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі нагадали одіозному олігарху Коломойському про санкції

https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2021/10/img_0192.mov
https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2021/10/img_0193.mov

Провокаційні плакати з’явилися поблизу розграбованого Коломойським Приватбанку.

Нагадаємо, олігарх Ігор Коломойський потрапив під санкції США через ймовірне розкрадання коштів ПриватБанку. В США підозрюють, що колишні власники фінансової установи Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов вивели з банку перед націоналізацією 5,5 млрд грн. Після цієї оборудки українські платники податків сплатили за рятування банку з власних кишень.

Також прізвище Коломойського згадується у останньому офшорному скандалі. Повідомляється , що саме через кіпрську дочку ПриватБанку олігарх виводив кошти. Йдеться про 40 млн доларів. Зокрема, через одіозного олігарха у світовій пресі почали згадувати прізвище президента України Володимира Зеленського та його бізнес-партнерів зі студії “Квартал”.

У Верховній Раді днями зареєстрували законопроєкт щодо санкцій проти Коломойського. Зокрема, депутати пропонують тимчасово заборонити Коломойському розпоряджатися майном в Україні (тобто заблокувати активи), запобігти виведенню капіталу за кордон, призупинити виконання фінансових та економічних зобов’язань, анулювати або призупинити ліцензії на діяльність, заборонити користуватися радіочастотами, заборонити робити інвестиції і вклади за кордоном, обмежити торговельні операції, заборонити або обмежити транзит територією України (включаючи польоти і перевезення), заборонити купувати землю і брати участь у державній приватизації, плюс інші обмеження. Ці обмеження також стосуються і компаній Ігоря Коломойського.

Акції щодо заклику ввести санкції проти Коломойського відбулися у містах-мільйонниках, зокрема, у Харкові.