Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі на вулиці Савченка відновили систему відеоспостереження

Пильнують безпеку. У Дніпрі на вулиці Савченка відновили роботу камери вуличного відеоспостереження. Це частина програми «Безпечне місто», яка налічує 2 630 камер в різних районах. Як працює система і кому стане в нагоді? 

Рухався за правилами, але потрапив у дорожню аварію. У легковик Олексія Дудника врізалася фура.
Якби не камери вуличного спостереження, платив би за ремонт 20 тисяч зі своєї кишені.

Олексій Дудник, водій: «ДТП було на перехресті Байкальської і Слобожанського проспекту. Я побачив камери і звернувся до поліції, щоб отримати відео. Вони підказали, що треба заповнити форму Ситуаційного центру».

У Дніпрі на вулиці Савченка сьогодні відновила роботу ще одна камера відеоспостереження. Це частина великої системи «Безпечне місто».

Альона Чуєва, директорка КП «ІНФО-РАДА-ДНІПРО» ДМР: «На сьогодні у нас в системі є 2 630 камер. Максимально перевіряєм, де саме, які точки, де необхідно встановити камери. Система постійно розвивається, тому й надалі ми будемо збільшувати кількість камер».

Камери відеоспостереження працюють у місцях великого скупчення людей, парках, на дитмайданчиках. Це допомагає рятувальникам у надзвичайних ситуаціях і поліції під час розкриття злочинів.

Павло Карманов, інспектор прес-служби обласної патрульної поліції: «Реагувати оперативно і швидко на всі правопорушення, які потрапляють в ці камери. Бачити все, що відбувається в місті — ДТП, правопорушення, злочини — і притягати до відповідальності осіб винних».

У разі ДТП і нещасних випадків кожен дніпрянин може безкоштовно отримати відео з системи «Безпечне місто». Потрібно лише звернутися з офіційним зверненням.

Читайте також: Понад 200 жителям Дніпра виплатять компенсацію за встановлене індивідуальне опалення