Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі на вулиці Краснопільській ремонтують кабельну лінію, що живить кілька маршрутів тролейбусів та трамваїв

12 лютого черговий по місту директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Ігор Маковцев перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова: аби транспортна інфраструктура Дніпра утримувалася в належному стані, а трамваї та тролейбуси безпечно перевозили людей.

Ігор Маковцев побував на вулиці Краснопільській, де майстри енергогосподарства КП «Дніпровський електротранспорт» ліквідують аварію на кабельній лінії. Вона була прокладена у 1968 році і експлуатується до нині. Загальна довжина траси – 860 метрів. У результаті аварії припинилося електропостачання тягової підстанції № 13, яка живить трамвайний маршрут № 12 та тролейбусний маршрут № 9. Для відновлення роботи підстанція переведена на резервне живлення.

Фахівці провели роботи по виявленню пошкоджень. Одне з них вже ліквідоване. Зараз проводяться роботи з ліквідації другого пошкодження, яке виявили під проїжджою частиною, що ускладнює ремонт пошкодженої лінії.

Для скорочення термінів і масштабів робіт, попередньо був проведений технологічний прокол ґрунту 12 метрів. Наразі проводиться заміна пошкодженої ділянки кабеля.

Загалом, на балансі підприємства знаходиться 90,5 км високовольтних кабельних мереж. За останні 3 роки це 9 аварія на цій трасі. За першої можливості буде проведено капітальний ремонт цієї лінії, зазначив Ігор Маковцев.

Читайте також: Комунальники Дніпра від ранку очищають дороги та тротуари від снігу