Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі на території парку вандали викопали та вкрали 11 кущів барбарису та лаванди

Скандальний випадок вандалізму в парку «Придніпровський». Невідомі особи зірвали 11 кущів барбарису та лаванди, які комунальники висадили менше тижня тому. Подібні ситуації вже не вперше трапляються в місті. Наприклад, минулої п’ятниці група підлітків зірвала близько 80 тюльпанів на території парка Глоби Місцева влада зобов’язалася замінити пошкоджені кущі. Працюють і над тим, щоб знайти винних. 

Запашні кущі лаванди та барбарису висадили в парку «Придніпровський» менше тижня тому. Наразі ж картина менш естетична. Невідомі особи вирвали 11 кущів. Місцеві мешканці обурені, в коментарях соціальних мереж виражають невдоволення.

«Дуже шкода. Якби були закони, що за воровство дуже великий штраф… Немає закону, немає захисту. Люди вкладають гроші, труд великий у красу, а хтось знає, що може вкрасти і йому за це нічого не буде».

Представники місцевої влади засуджують цей вчинок. Наголошують на тому, що вандалізм не тільки завдає шкоди природі, але й підриває довіру містян до ініціатив з благоустрою міста.

Катерина Гришина, представниця департаменту парків та рекреацій ДМР: «У неділю зранку була викликана поліція, яка цей факт внесла в протокол. Це все було узгоджено, Наразі ми будемо чекати на відповідну реакцію правоохоронних органів. Але ще раз хочемо дуже попросити всіх мешканців Дніпра ставитися з повагою до довкілля, до праці нашого департаменту, до праці робітників комунального підприємства. Тому що ми намагаємось кожного дня зробити так, аби наше місто виглядало квітучим, охайним, доглянутим».

Винних наразі шукають. Місцева влада також зобов’язалася замінити вирвані кущі.

Читайте також: В управліннях соцзахисту Дніпра переселенці можуть отримати всю необхідну допомогу