Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі на Набережній Перемоги встановлюють новий світлофор

Оновлення після трагедії. У Дніпрі на Набережній Перемоги, в районі будинку 118, встановлюють новий надсучасний світлофор замість зруйнованого ракетним ударом. 

Вже зовсім скоро на Набережній Перемоги запрацює новий світлофор. Софія мешкає на Перемозі. Зізнається, чекає встановлення триокого пристрою з нетерпінням.

Софія Царенко, дніпрянка: «Я користуюсь цим пішохідним переходом, і я дійсно трошечки хвилююсь, бо не завжди водії, як ось було тільки що, зупиняються. І в мене неодноразово були ситуації, коли б мала статись аварія, але мені просто пощастило».

За безпекою пішоходів та водіїв тут і раніше слідкував регулятор руху. Все змінилося в мить: ракета знищила не тільки частину будинку, а й інфраструктурні об’єкти. Комунальники наполегливо працюють, щоб якнайшвидше все відновити.

Олександр, представник підрядної ремонтної організації: «Робимо світлофорний об’єкт на Набережній Перемоги, 118, щоб відновити, щоб людям було зручніше переходити дорогу і безпечніше. Працюватимемо доти, доки нам будуть створюватися умови – погода наша. Якщо піде злива, ми працювати не зможемо, тому що це електрика, дроти. А так намагатимемося працювати максимум, скільки зможемо. До темряви — чим більше, тим краще».

Тут вже монтують транспортні та пішохідні світлофори, прокладають кабелі. Основну частину робіт невдовзі планують завершити.

Дмитро Герасимов, директор КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР: «Всі світлофори будуть світлодіодні. Змонтовано дві кнопки для виклику зеленого світла для пішоходів, змонтовано два LED-світильника для освітлення пішохідного переходу, буде виконано роботу з монтажу кабельних ліній для з’єднання всього цього обладнання. Роботи плануємо завершити вже до кінця цього місяця».

На червень теж є план робіт.

Дмитро Герасимов, директор КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР: «Наступного місяця ще буде проведено роботи з монтажу двох екранів та датчиків фіксації, які були також пошкоджені».

Всього на відновлювальних роботах задіяні дві бригади працівників. Вже найближчим часом місцеві мешканці зможуть користуватися безпечним пішохідним переходом.

Читайте також: Укрзалізниця запустить новий потяг через Дніпро та змінить маршрути ще кількох