Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі на Монастирському острові висадили 30 хвойних дерев

Чергова по місту, заступниця директора департаменту парків та рекреації ДМР Анастасія Петренчук відвідала Монастирський острів, де співробітники дніпровської ІТ-компанії вирішили повторно висадити 30 хвойних дерев, які вони придбали за власний кошт.

За підтримки служби благоустрою КП «Міська інфраструктура» обрали локацію на території острову, де ялинкзможутть найкраще прижитися і рости, а працівники парку підготовили все необхідне для висадки дерев.

Це вже друга подібна акція: у травні саме ця фірма висадила 35 сосен, 34 із них прижилися та добре себе почувають.

Цього разу обрали локацію біля пам‘ятника Т. Г. Шевченку, оскільки там ростуть уже дуже старі сосни. Таким чином відбувається поступова підсадка до існуючих насаджень нових молодих дерев.

Співробітники  IT-компанії витрачають багато часу на вонтерство, допомагаючи фронту, але зараз вирішили ще допомогти й в озелененні парку, висадивши чорну ялинку

Друга точка перевірки чергової по місту — укриття у  СЗШ № 13.

Площа сховища становить 160 квадратних метрів. Під час повітряної тривоги сховатись у приміщенні зможуть 705 людей. Укриття працює цілодобово та приймає усіх охочих мешканців міста.

Під час повітряної тривоги до нього спускаються учні двох шкіл. Захисна споруда поділена на декілька великих залів — для молодших та середніх класів. Оснащена необхідними меблями для продовження навчального процесу.

Також в укритті облаштоване місце з ліжками для перебування та навчання інклюзивних дітей.
Є світо, вода, 3 санвузли. Також наявні засоби пожежної безпеки, пункт надання медичної допомоги, Wi-Fi, вентиляція, місця для сидіння та два виходи.

На базі СЗШ № 13 працює 4 спортивні секції. Це понад 100 вихованців дитячих спортивних шкіл. Під час тривоги вони теж спускаються до укриття.

Читайте також: Десяток локацій і показові виступи спортсменів на татамі: у Дніпрі провели Фестиваль спорту-2023