Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі на маршрут вийшов ретротрамвай

Щороку з настанням весняно-літнього сезону на маршрут виїжджає ретротрамвай. Він курсує історичним центром міста — від залізничного вокзалу до вулиці Центральної. 

«Шановні Дніпряни і гості нашого міста, запрошуємо вас прогулятися з нами до вокзалу на нашому ретротрамваї».

Вже з суботи на історичний маршрут міста виходить ретровагон. Трамвай курсує по екскурсійному маршруту «Ретро» за власним розкладом у вихідні дні.

Нікіта Керенцев, провідний фахівець КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР: «Вагон буде курсувати з 11-ї до 20-ї години в вихідні дні — це субота та неділя. Він перевозитиме пасажирів з кінцевої зупинки «вулиця Центральна», ЦУМ, Пасаж — кому як зручно. Висаджувати людей буде на зупинці »площа Вокзальна». Це такий історичний маршрут, його траса виникла з моменту появи трамвайного руху в місті».

Завдяки роботі кваліфікованих спеціалістів, вагон вдається підтримувати у справному стані протягом багатьох років.

Денис Криштопа, начальник трамвайного маршруту № 1: «Він працює вже 26 рік на лінії, а проживає цей трамвай третє життя. Він колись був пасажирський, потім службовий, а зараз екскурсійний. Але він працює. Він один такий. І діти вже виросли, які починали тут кататися, і приходять сюди із задоволенням уже зі свома дітьми».

Дніпряни вже мали можливість покататися в трамваї на тестовому виїзді.

«Вперше, да. Випадково побачили, вирішили покататися. Дуже гарно, дуже цікаво. Він боявся, це перший раз. Зараз подобається? Так, а як же. Ми чекали десь годину».

Проїзд у ретротрамваї коштуватиме 9 гривень, на екскурсійному маршруті не передбачено пільговий проїзд.

Читайте також: Сплатити за паркування у Дніпрі тепер можна за допомогою QR-коду