Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі на готовність перевірили снігоприбиральні машини

Менше тижня до зими. Чи готовий до неї Дніпро? Перевірку готовності снігоприбиральних машин, які будуть працювати взимку як на автомобільних дорогах, тратуарах для пішоходів, так і на трамвайних коліях, провели комунальники. Вони ж запевняють: на кожен район виділили достатню кількість техніки. Тож маємо надію, сніг не стане на заваді руху міста-мільйонника.

До зими – готовий! Дніпровська снігоприбиральна техніка вже чекає свого часу, повністю «прокачана» перед холодами.

Михайло Лисенко, заступник міського голови, директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради: «Это касается приобретения горюче-смазочных материалов, а также посыпочного материала для антиобледенительной роботы, и нанесение этого состава на дороги нашего города».

Боротися зі снігом хімічними засобами у Дніпрі не будуть. Дороги посипатимуть сіллю, піском та вкрай дрібним щебенем. Для цього закупили 26 тисяч тонн посипного матеріалу. А 160 одиниць техніки вже зараз готові виїжджати на дороги міста .

Світлана Літвінова, начальник управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради: «78 одиниць – це піскорозбрасувальні машини, 29 одиниць – це снігоочисна техніка та 24 одиниці –це мала техніка для тротуарів, і інші – це в нас навантажувачі і самоскиди”.

Кожен район міста також забезпечений малою технікою для прибирання снігу на тротуарах.

Максим Дегтяренко, директор обслуговуючого підприємства «КОД»: “Наразі у нас на кожному районі дві одиниці техніки – це трактори для прибирання червоних ліній та пішохідних доріжок, і 119 двірників у нас укомплектовані інвентарем. Завезено 110 тонн піщаної суміші і 50 тонн піщано-сольової суміші – це для дворів, що розташовані на схилах».

Не тільки дороги потребують догляду взимку. Дніпровський електротранспорт також підготувався до снігопадів. Більше 60 одиниць техніки і 1200 комунальників очищатимуть рейки.

Володимир Легкий, головний інженер комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міськради: «На сегодня передприятие полностью готово работать в зимний период. Есть в наличии соль, есть в наличии песок, и также готова техника».

Трамвайне депо №3 пройшло повний огляд спеціальної техніки. До зими також готове.

Юрій Авраменко, начальник депо № 3: «З депо эксплуатируется три типа подвижного состава специальной техники: первые вагоны стоят на базе КТМ-5М-3 – это веховые снегоочистители, на базе ГС-4, вот они представлены перед вами – щеточные, и более модернизированые, более новые ГС-5».

Отже, снігопади та ожеледиця не стануть перешкодою для невпинного руху міста-мільйонника.