Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі митці збирають кошти для допомоги захисникам

Днями у Дніпрі пройшов черговий етап благодійного проєкту #ART-наступ. Чим дивували організатори гостей заходу цього разу та яка мета вернісажу?

«Земля чорніє від вибухів, імперія скоро розвалиться».

Ось так розпочиналася подорож Мистецьким провулком «Dnipro Art Street», у якому днями пройшов благодійний захід, присвячений Дню художника. Ярмарок — частина великого благодійного проєкту #Art_наступ.

Євген Хорошилов, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради: «Ідея — зробити так, щоб митці Дніпра об’єдналися саме тими справами, які можуть робити краще за інших. Взяти участь в процесі, який допоможе якомога скоріше нашій країні отримати перемогу в цій війні».

Гості заходу могли насолодитися роботами вуличного мистецтва та арт-об’єктами, створеними українськими митцями в рамках творчого воркшопу. Основна ідея — згуртувати людей, які будують нашу культуру. До того ж метою заходу є допомога нашим військовим.

Яна Куницька, директорка комунального підприємства «Школа образотворчого сучасного мистецтва та дизайну ім. Вадима Сідура»: «У нас наразі є близько 500 робіт, авторів приблизно стільки ж. Зараз в провулку виставлено близько 200 робіт художників і ще досить багато робіт хенд-мейду.
Всі зібранні кошти передаються в Фонд оборони країни і йде на закупівлю того, що необхідно безпосередньо ЗСУ — дрони, тепловізори та все, що їм потрібно». 

Організатори проєкту зазначають: тільки за період трьох літніх місяців вдалося зібрати майже мільйон гривень, які вже витрачені на нагальні потреби ЗСУ. До того ж — це додаткова мистецька та туристична локація міста.

Григорій Гельфер, голова фонду «Культурна столиця»: «Це магнит, куди будуть йти люди, які приїхали до Дніпра, та й дніпряни також. Вони дуже важливі, ці заходи. І незважаючи ні на що, такі заходи будуть. І я вважаю, що такі заходи також наближають нашу перемогу».

Тепер щосуботи, допоки дозволятиме погода, дніпряни та гості міста зможуть насолоджуватися цим неймовірним вернісажем митців.