Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі можна безкоштовно пройти тест на знання державної мови

Українською, будь ласка! У Дніпрі можна безкоштовно пройти тест на знання державної мови. А потім зареєструватися на курси для покращення солов’їної. 

Олег Баранов – шкільний тренер. Українською розмовляє із задоволенням. Труднощі визнає. Для того і прийшов на курси покращення державної мови.

Олег Баранов, тренер-викладач: «Важкувато спілкуватися викладачам, які у віці. Вони працюють ще з тих часів, з часів Радянського Союзу, де все було на російській мові і їх навчали на російській. Ну, і їм важкувато, але вони переходять. Записуємо з самого початку: «Нісенітниці ми не говоримо».

Мовний курс читають фахівці «Освітньої траєкторії». Методика вивчення, запевняють педагоги, неважка.

Ольга Воронько, консультантка міського центру професійного розвитку «Освітня траєкторія»: «Різні методи використовуємо, різні форми. Наприклад, для того, щоб поглибити знання, ми починаємо зі складання синкану. Синка — це дуже цікавий вірш, який неримований, і ми починаємо придумувати, яка ж наша мова: різноманітна, красива, мальовнича, різнокольорова, співуча, соловіїна».

Слухачам пропонують і майстер- класи. Їх проводять онлайн. В одному з таких нещодавно взяли участь одночасно 15 тисяч українців!

Тетяна Нікіфорова, виконувачка обов’язків директора центру професійного розвитку «Освітня траєкторія»: «Ми проводимо безліч різних заходів для того, щоб наші містяни, наші гості опановували нашу мову. Записані відеоуроки для телебачення, коротенькі, але ж вони на сьогоднішній день будуть впровадженні на дніпровському телебаченні для того, щоб люди розпочали лагідно говорити нашою солов’їною».

На сьогодні у Дніпрі українську прокачали більше 5 тисяч вчителів шкіл, педагогів позашкільної освіти і тренерів. Всього провели понад двісті курсів, лекцій і майстер-класів.