Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі молодь та діти провели акцію задля збереження первоцвітів

«Не зривай первоцвіти – є альтернатива!» Діти разом з молоддю на вулицях Дніпра дарували 1000 квітів з паперу перехожим, показуючи цими, що квіти можна дарувати, не зриваючи їх. 

На 16 локаціях у Дніпрі відбулась екологічна акція «Не зривай первоцвіти – є альтернатива!» Вона ініційована молодіжними організаціями міста та департаментом молоді.

Катерина Сіренко, представниця громадської організації «Об’єднання міських гуртожитків Дніпра»: «Ця акція за ініціативи молодіжних організацій, а саме — Об’єднання міських гуртожитків Дніпра та Молодіжної ради Дніпра. Ця акція з метою, щоб донести людям, що можна не зривати первоцвіти, а можна зробити людині приємно іншими методами. Наприклад, зробити власноруч ось такі гарні квіти».

Близько 100 квітів зробили діти з позашкільних закладів освіти міста.

Оксана Деркач, заступниця директора з навчально-виховної роботи КПНЗ «Міська станція юних техніків»: «Це пролісок звичайний, він зростає майже в усіх регіонах нашої України. Виготовляється він з гофропапіру, основа в нас — флористичний дріт, який використовується в деяких композиціях, потім все скріплює звичайний клей».

Первоцвіти занесені до Червоної Книги України. Їх налічується майже 500 видів, яких щороку меншає.