Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі малюнки дітей з інвалідністю покажуть на виставці до Дня молоді

Арт- терапія для дітей з особливостями розвитку та інвалідністю. Заняття проходило в центрі інклюзивної творчості «Арт паралелі». Малювати допомагали молоді люди Дніпра. Роботи вихованців центру до Дня молоді презентують дніпрянам на художній виставці в метро. 

Що ти малюєш?
– Корабель.
– А куди він пливе?
– На острів.

У Олега синдром Дауна, він відвідує центр інклюзивної творчості «АРТ-Паралелі». Хлопчик розповідає, що часто малює морські краєвиди та кораблі, тому що мріє поїхати до океану.

Олег, відвідувач центру інклюзивної творчості «АРТ-Паралелі»: «Сьогодні малюю морський краєвид. Хотів кораблі малювати, будувати. Плюс — прапор України та червона літера «М», що означає «моряк».

Тут Олег з іншими дітьми співає, танцює, а також малює. Арт-терапія для дітей та підлітків з особливостями розвитку та інвалідністю проходять в центрі регулярно. На цій арт-терапії шість дітей малювали з молоддю Дніпра.

Людмила Журавель, керівниця ГО центру інклюзивної творчості «Арт паралелі»: «Ці діти малюють те, що їм хочеться сказати. Багато з них не дуже гарно розмовляють, але вони також, як і всі ми, хочуть жити. Вони мріють і вони малюють мрії свої. Вони людей малюють, вони дуже часто малюють емоції свої».

Всі картини, які малювали діти на цій арт-терапії, будуть представлені на виставці до Дня молоді.

Яна Тютяева, менеджерка Молодіжного центру Дніпра: «Там будуть представлені роботи центру інклюзивної творчості «АРТ-Паралелі» та київського університету культури. Це арт-виставка, яку ми організовуємо з ГО «ОМГ». Виставка триватиме з 10 по 12 серпня на станції метро «Покровська».

Окрім цього, заходи для молоді проходитимуть ще на трьох станціях метро. Більше інформації про них і як зареєструватися ви можете знайти на офіційній сторінці Молодіжного центру Дніпра.

Читайте також: У Дніпрі на вул. Янгеля з’явиться новий дитячий майданчик