Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі логопеди і психологи допомагають родинам у складних життєвих обставинах

Не тільки переселенцям, а й всім нужденним. У Дніпрі фахівці Служби підтримки сім’ї реагують на всі звернення городян. Людям готові надавати  комплексну соціальну допомогу. 

Богдану 8 років. Понад два місяці він з татом ходить до Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми».

Ігор Черненко, дніпрянин: «Ми приводимо дитину сюди, до психолога, до логопеда, щоб в нього було краще життя в майбутньому».

Батько розповідає: обирали серед кількох центрів. Але в «Обіймах» найбільше сподобалось те, що можна займатися разом з дитиною.

Ігор Черненко, дніпрянин: «Я можу приймати участь у цьому. Були центри, де мене не пускали до дитини — мені дозволяли подивитися, як він займається. А тут я можу посидіти, поспілкуватися з керівником, помалювати. Можу показати на власному прикладі, що я цим також займаюся, захоплююсь. І для дитини це важливо».

Психолог: «У нас тут є приклади, можете подивитися, і є чистий аркуш. Ми його сьогодні розмальовуватимемо».

Реалії воєнного сьогодення диктують свої правила. Тому фахівці служби надають допомогу не тільки переселенцям, а й усім нужденним.

Інна Копиленко, завідувачка відділу Служби підтримки сім’ї Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми» Дніпровської міськради: «Наразі ми надаємо нашу допомогу здебільшого сім’ям переселенців. Приходять родини — і батьки, і діти — з посттравматичним синдромом, яким потрібна допомога психолога».

Звернутись до центру можна через департамент соціальної політики міськради або за особистим зверненням батьків.