Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі людей поважного віку вчать боротися зі страхами та стресами

Руханка, дихальна гімнастика, ритміка та спілкування. А ще малювання та в’язання. У Дніпровському міському територіальному центрі піклуються про здоров’я людей поважного віку. Підопічні денного відділення займаються активностями для покращення фізичного стану та настрою. 

Зінаїда переїхала з Кременчука 5 років тому. У Дніпрі одразу зареєструвалася у терцентрі та швидко знайшла нових друзів.

Зінаїда Омельченко, підопічна терцентру Соборного району: «У терцентрі нам дуже-дуже подобається. У мене тут багато в колективі подружок, ми ходимо постійно, намагаємось не пропускати заняття. Дуже подобається мені масаж, дуже нас добре годують, добре ставлення до нас».

Сумувати бабусям та дідусям ніколи. Щодня вони відвідують заняття з ритміки, дихальної гімнастики. А ще тут є ЛФК та гімнастика на профілакторі Євмінова під наглядом реабілітолога.

Віктор Пічурін, фахівець з фізичної реабілітації: «Ми зібрали групу захворювання опорно-рухового апарату і проводимо кожен день заняття. Інколи 2 рази, — від стану здоров’я це залежить. Вибираємо вправи, які більше підходять для них. Працюємо, все робимо, щоб нашим підопічним було краще».

На сьогодні у терцентрі Дніпра обслуговуються понад 11,5 тисяч містян та ВПО.

Ірина Кишеня, завідувачка відділу Дніпровського міського територіального центру в Соборному районі: «У відділі Соборного району знаходиться понад 1,5 тисячі чоловік та понад 260 людей похилого віку, яких обслуговують відділення денного перебування. Всі співробітники піклуються про їх здоров’я».

Читайте також: Вигоріло 58 га: 61 пожежа сталася за минулу добу в екосистемах Дніпропетровщини