Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі ліквідують незаконні забудови

Будівельний скандал. В історичній частині Дніпра припинили зведення будинку. У міськраді стверджують: воно незаконне і у власників на це немає дозвільних документів. 

Сьогодні у центрі Дніпра, на вулиці Троїцькій 13, комунальники завадили продовженню незаконного будівництва.

«Коли ви будете мати докази, що мали право розташовувати це, будівельні матеріали, з вашої точки зору, або сміття на міський території, то, звісно, ми вам повернемо все це».

Начальник інспекції з питань благоустрою Дніпра підкреслює: подібна історія відбувається не вперше. Тільки цьогоріч у місті демонтували близько 10 незаконних споруд.

Руслан Мороз, начальник інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради: «Ми їх спіймали на цьому. Вони змусили поліцію прийняти заяву про кримінальне порушення, про те, що нібито сюди прилетіла ракета. І прикриваясь цими документами, без оформлення будь-яких дозволів на будівництво, почали відбудовувати 2-х або 3-х етажну будівлю».

Цією ділянкою володіють керівники одного з підприємств міста. На заході був присутній їхній представник, який запевняв, що ніякого будівництва тут немає.

—А тут ніхто не будував, тут відновлюють стіну, що впала. Ось, вибуховою хвилею, вона впала. Ось ця стіна, — розповідає Ігор, представник власника.
—А ви зафіксували?
—Так, звичайно.
—Є у вас фотографії?
—Так, у адвоката, та він десь подівся.

Юристи міськради пояснили ситуацію наступним чином…

Анастасія Городенко, заступниця директора з правових питань КП «Управління контролю за благоустроєм міста» Дніпровської міськради: «У нас є задокументований факт того, що на момент вибухів у Дніпрі цієї будівлі не було. Тобто на сьогодні відбувається незаконне будівництво, самовільний захват в історичному ореалі місця, що є грубим порушенням законодавства.
За незаконну забудову на історичній ділянці на власників підприємства чекає адміністративна або кримінальна відповідальність, — зазначають юристи міськради».