Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі ліквідують наслідки ракетного удару: чи відшкодовуватимуть збитки

Юрій, прибиральник: «З шостої ранку працюємо. Поки що слідчі дії, нас не виводили, а так з шостої ранку працюємо».

Недільний ранок. Дніпро оговтується після нічного ракетного удару. Комунальники намагаються якнайшвидше прибрати скло та цеглини з вулиць. У багатьох будинках в самісінькому центрі вибиті вікна, подекуди вибуховою хвилею винесло двері.

Володимир, приватний підприємець: «Настільки була потужна хвиля, що мало того, що склопакетів немає, вони розбиті, двері прямо зірвало, кріплення просто порвало. Зараз, бачите, зовсім все…».

У цій пекарні вибиті всі шибки, пошкоджений дах, посічений фасад. А ролети з вікон віднесло на проїжджу частину. У сусідньому офісі люди прибираються зрання. Говорять, пошкоджень багато, та головне, що минулося без постраждалих.

Тетяна, офісна працівниця: «Все було у склі, все посипано. Винесли близько десяти мішків скла та сміття».

Працівники цього закладу харчування приїхали на роботу ще вночі. Зараз намагаються прибрати шматки стелі, каміння та скла. Тільки з літньої веранди винесли вже сім відер непотребу.

«Приїхала сюди. Вночі ніхто нічого не робив, зрозуміло. Ось, з шостої ранку».

В епіцентру вибуху пошкоджені адмінбудівлі, магазини, житлові будинки та офісні приміщення. Міський голова Дніпра Борис Філатов нагадав, куди звертатися постраждалим внаслідок ракетної атаки. У сюжеті є контакти служб, чиї фахівці зроблять візуальну оцінку пошкоджених комунікацій, а також телефони міських департаментів, куди треба повідомляти про матеріальні збитки і направляти звернення по допомогу.

Читайте також: Дніпро оговтується після нічної атаки, комунальники ліквідовують наслідки ракетного удару.