Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі ліквідовано потужну нарколабораторію з обігом 5млн грн, яку «кришував» місцевий правоохоронець

У Дніпрі викрили нарколабораторію з повним циклом виготовлення психотропного препарату метамфетамін. Про це повідомляють у преслужбі СБУ.

Щомісяця зловмисники виготовляли оптові партії психотропів на загальну суму до 5 млн грн.

Встановлено, що наркобізнес «кришував» місцевий правоохоронець, який входив до складу злочинної групи. Саме він попереджав своїх спільників про оперативні заходи, які планувалися у сфері боротьби з незаконним обігом заборонених речовин.

Крім того, посадовець «допомагав» організаторам наркоугруповання у придбанні прекурсорів, необхідних для виготовлення метамфетаміну. Для цього використовував особисті зв’язки, зокрема серед представників кримінальних кіл.

За даними слідства, злочинну організацію створив мешканець Дніпра. До незаконної діяльності він залучив ще п’ятьох місцевих жителів, у тому числі свою дружину.

Зловмисники налагодили масштабне виробництво психотропів. Нарколабораторію облаштували у приватному домоволодінні одного з учасників групи.

Щоб отримати сировину для вироблення «товару», вони закуповували у своїх спільників контрабандні медзасоби, які містять відповідні прекурсори.

Готову «продукцію» зловмисники фасували, а потім пропонували своїм клієнтам через анонімні месенджери та спеціалізовані інтернет-платформи. Для безпосередньої передачі «замовлення», застосовували розгалужену локацію так званих «закладок».

Під час обшуків за місцем проживання наркоділків, а також на території підпільного «цеху» правоохоронці виявили:

Наразі всім шістьом зловмисникам повідомлено про підозру за:

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до наркобізнесу.

Читайте також: У Дніпрі 4 жовтня сталося аварійне відключення води на одному з житлових масивів.