Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі лікарня №8 почала приймати пацієнтів із COVID-19

Більшість хворих – невакциновані, стверджують медики. На противагу хворобі, у Дніпрі ще одну лікарню обладнали для прийому хворих на COVID-19. Міська лікарня номер 8 тепер готова приймати інфікованих та боротися з хворобою. За кілька днів у новому відділенні госпіталізували більше 50 людей.

Плюс 100 ліжок: у Дніпрі відкрили нове ковідне відділення. 63 з них вже зайняті хворими. Тепер і 8-ма лікарня боротиметься з пандемією.

Валентин Бородуля, генеральний директор Міської клінічної лікарні № 8: “Больница полностью оснащена кадровым составом, работает более 50 сотрудников, оснащена полностью медикаментами, кислородом. У нас есть все оборудование, которое необходимо для оказания помощи больным с ковидом”.

За короткий період у місті кількість пацієнтів суттєво зросла. Тетяна Прибиток стверджує: до лікарень потрапляють 97 % саме невакцинованих пацієнтів.

Тетяна Прибиток, начальниця відділу спеціалізованої медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради: “Зараз на стаціонарних ліжках перебувають 1276 пацієнтів з ковідом, завантаженість складає 65%. За останній час ми збільшили кількість ліжок, відкрили 8-му лікарню для госпіталізації. Якщо стане потреба в збільшенні ліжок, ми будемо збільшувати”.

Загалом у Дніпрі пацієнтів, хворих на COVID-19, приймають у восьми міських лікарнях – № 6, № 4, № 8, № 9, № 16, № 21, швидкої медичної допомоги та дитячій лікарні № 6.