Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі курсанти на практиці вивчають злочини росіян

Засвоєння теорії на практиці. На обладнаному воєнному полігоні одного з дніпровських вишів змоделювали локації — місця російських військових злочинів в Україні. Студенти на імітованих локаціях вивчають усі обставини справи та збирають докази. 

Студенти дніпровського університету водночас побували на місці масового розстрілу, поховання та влучання ракети. Незвичні локації змоделювали на території університету в учбових цілях.

Костянтин Чаплинський, завідувач кафедри криміналістики та домедичної підготовки ДДУВС: «Завдання перед закладами вищої освіти зі специфічними умовами навчання — внести конкретні зміни до освітнього процесу, оскільки відбувається значна деокупація територій».

Мета практичного курсу — відпрацювання дедуктивних навичок майбутніх правоохоронців.

Віктор Плетенець, професор кафедри криміналістики та домедичної підготовки ДДУВС: «Основна діяльність правоохоронних органів, працівників поліції, зокрема, яких ми готуємо, вона пов’язана або зосереджена на зборі необхідної доказової інформації щодо обставин правопорушень. Дані локації зімітовані якраз у зв’язку з існуючими фактами вчинення відповідних кримінальних правопорушень».

Перше завдання — подбати про безпеку оточуючих і, звісно, свою. Вже далі — огляд та належна фіксація всіх об’єктів.

Тетяна Попова, курсантка третього курсу ДДУВС: «Курсанти під час занять на спеціально обладнаному воєнному полігоні, що знаходиться у нашому університеті, здобувають практичні навички. А саме: за допомогою спеціальних засобів та приладів, які знаходяться зараз на цьому об’єкті — уламкии ракети, а також частина артобстрілу».

Вже через рік студентам доведеться використовувати набуті знання в реальних умовах.

Читайте також: У Новомосковську через вбивство в клубі хочуть посилити контроль за дотриманням комендантської години