Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі курсантка врятувала чоловіка від самогубства

Порізав вени прямо в автобусі. Курсантка з Дніпра врятувала чоловіка, який хотів вкоротити собі віку. Інцидент стався у автобусі 146 А. Чоловік намагавсяпорізати собі вени. Курсантка, яка знаходилася в автобусі, разом з іншими пасажирами надала першу допомогу постраждалому. Завдяки оперативним діям чоловіка вдалось врятувати.

У автобусі 146 А Крістіна ввечері поверталася додому з навчання, коли почула крики позаду.

“Чоловік, який різав вени сидів тут, і поруч з ним сидів чоловік, який вже зреагував. Також в цій маршрутці зі мною їхав лейтенант поліції. Ми з ним одразу встали і почали йти до чоловіка, щоб дізнатися, що коїться. Ми побачили, що в нього в правій руці лезо, а ліва вся в крові, він казав, що продовжить це робити. Ми почали з ним розмовляти і намагалися знайти контакт”, – розповіла курсантка ДДУВС Крістіна Шаблевська.

Після розмови, чоловік одразу викинув лезо, і Крістіна з колегою почали зупиняти кровотечу.  

“Люди швидко зреагували, хтось почав надавати серветки вологі, сухі. Чоловік підійшов до водія, попросив в нього аптечку, приніс потім мені, і потім з цієї аптечки ми почали шукати чим допомогти”, – каже вона.

У водія Дениса Сілантьєва за 20 років стажу, така ситуація – вперше. На цьому маршруті він працює всього пів року, розповідає, що люди бувають різні, але подібного не міг навітьуявити.

“Я зупинився на зупинці, і чую, що хтось кричить, що “водій зачекайте, у нас проблема”. Повертаюсь, а там вже чоловік в крові”, – сказав водій Денис Сілантьєв.

Водій розповідає, радий що поруч була курсанткаі надала допомогу.

Щоб бути готовими до будь-яких ситуацій на вулицях міста курсанти проходять навчання з до медичної допомоги та тактичної медицини.

“Якщо в нас є масивна кровотеча, треба прямий тиск, що вона і зробила. Враховуючи, що в неї не було якісного джгута, враховуючи, що в неї не було часу на роздуми. В неї було не багато часу, вона зосередилась і прямим тиском зупинила кровотечу, це є досить правильними діями”, – повідомив доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки ДДУВС Станіслава Миронюк.

В університеті розповідають, такий випадок не поодинокий. Курсанти нерідко рятують життя і надають невідкладну допомогу. 

Читайте також: “Тренуюся, аби повернутися до нормального життя”. Історія захисника, який проходить лікування в реабілітаційному центрі Дніпра