Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі контролюють наявність води на випадок надзвичайних ситуацій

Через повномасштабну війну в Україні питання водопостачання стало дуже актуальним. Ракетними обстрілами ворог намагається знищити критичну інфраструктуру українських міст. Міська влада Дніпра в свою чергу піклується, аби мешканці були з водою у разі будь-якої надзвичайної ситуації. 

У місті піклуються про те, щоб жителі в разі надзвичайних ситуацій були з водою. В одному з дворів на Слобожанському проспекті встановили спеціальну колонку.

«Вона працює дуже легко: підходимо до рукоятки і починаємо накачувати воду. Потрібно від 5 до 12 прокачувань для того, щоб пішла вода».

Місцеві говорять, вона тут вкрай необхідна.

«Люди набирали, вода є. Ви робите добре діло, добро. Вийшов чоловік, набрав води. Це дуже добре, розумієте?»

«Не дай боже, звичайно, що буде, як минулої зими. Але якщо ситуація повториться з відключеннями, то це знахідка».

До того ж комунальники обкладають місця навколо колонок тротуарною плиткою для комфортного користування. І просять мешканців міста дбайливо ставитись до таких необхідних містянам установок.

Ян Майдан, представник КП «Дніпроводоканал»: «Просимо мешканців максимально правильно користуватися цими колонками, тому що багато скарг на те, що вони вже зламані, і зламані вандальним способом».

На правобережжі міста окрім водозабірних колонок встановили бочки з технічною водою. 
При надзвичайній ситуації доступ до ємностей – вільний.
Знайти адреси, за якими встановлені бочки — легко, запевняють комунальники.

Олександр Ковалевський, представник КП «Дніпроводоканал»: «Для забезпечення можливого блекауту встановлено 86 ємностей з технічною водою для необхідності. Ємності розташовані в закладах шкільної освіти, які можна легко знайти за допомогою гугл-мапи, вони позначені позначками».

Загалом на лівому березі встановлена 51 колонка, на правому березі — 22 колонки та 86 бочок.

Читайте також: У Дніпрі провели низку розважальних заходів для жителів та гостей міста