Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі комунальники розчистили майже половину річки Гнилокіш

Через чисельні жалоби від жителів дніпровського АНД району, комунальники продовжують очищувати річку Гнилокіш. Як з’ясувалось, місцеві самі винні у забруднені. Як проходять роботи та за що люди можуть отримати штрафи – у сюжеті.

Неприємний запах від річки Гнилокіш та затоплені будинки – саме з такими скаргами люди неодноразово зверталися до міськради. Кажуть, раніше такого не було.

Тетяна Ліщук, місцева жителька: “Ну, карасей ловиили раньше, да, даже. Ну, купаться, не помню, чтобы купались. Но родители рассказывали, что купались”.

На жалоби відреагували. Начальник управління охорони навколишнього середовища пояснив:

Ярослав Крисько, начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міськради: “На сьогоднішній день ця водойма відіграє функцію дренажного зливового каналу, і важливу роль саме для відведення дощових вод у так звані періоди злив”.

Як з’ясувалося, саме місцеві й винні у забруднені водойми.

Ярослав Крисько, начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міськради: “Також під час виїздів неодноразово фіксувались незаконні підключення приватних домоволодінь. А саме – виведення каналізаційних труб безпосередньо до водоймів”. 

За це людям необхідно буде заплатити чималі штрафи. Журналісти сподівались взяти коментар у одного з порушників, але ворота ніхто не відкрив. Щоб вирішити це питання, комунальники перекривають каналізаційні труби.

Крім того, річку очищують від мулу, чагарників та сміття біля берегів. Це дозволило поглибити її у деяких місцях до трьох метрів. Наразі очистили вже три кілометри водойми з шести. Всі роботи планують закінчити до кінця поточного року.