Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі комунальники провели профілактичне очищення каналу Гнилокіш

Минув рік після проведення робіт з масштабного розчищення річки Гнилокіш. За дорученням міського голови Бориса Філатова комунальники виконали комплекс робіт для профілактики підтоплень та пониження рівня ґрунтових вод в АНД районі Дніпра.

Сьогодні черговий по місту заступник мера Дніпра Михайло Лисенко перевірив виконання профілактичного очищення каналу у місцях накопичення сміття та наносів для запобігання аварійних ситуацій.

Робіт такого масштабу раніше не проводилося. Перші спроби почистити річку зробили у 2015 році. Тоді вичистили декілька ділянок, однак потрібного ефекту це не дало. У 2021 комунальники виконали масштабне очищення каналу Гнилокіш, який є основною водовідвідною артерією АНД району та забезпечує водозниження для значної частини прилеглих домоволодінь.

В рамках цих робіт було очищено 6 км русла каналу – від Донецького шосе до самого витоку у річку Дніпро. Також було виконано прочищення водопропускних споруд та змонтовано сміттєзатримуючі решітки в районі водопропусків на каналі.

У 2022 році проводились роботи утримання каналу Гнилокіш у «вузьких» місцях, що потребують періодичного чищення. Встановлено паркани в районі водопропускних споруд з вул. Яхненківської та вул. Вітчизняною.

У 2023 році в районі Солончакового тупика було ліквідоване розмивання проїзної частини дороги, встановлено дощоприймач з новими антивандальними решітками, виконаний благоустрій прилеглої території (виконано бетонування бордюрів та частини дороги, влаштовано тротуар, ліквідоване просідання дороги).

Читайте також: У Дніпрі загорівся бензовоз: пожежу видно було на лівому березі міста