Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі комунальники ліквідовують просідання проїжджої частини по вулиці Гоголя

У центрі Дніпра ліквідують просідання дорожнього покриття. Асфальт провалився на вулиці Гоголя біля будинку 14А. Які саме роботи зараз проводять комунальники і чи встигнуть до нового року?

На вулиці Гоголя,14А у Дніпрі вкотре провалився асфальт. Фахівці називають кілька об’єктивних причин.

Елла Максимова, доцентка, кандидатка геолого-мінералогічних наук: «Дуже часто у всьому звинувачують мережі, але в даному випадку ми подивилися — мережі у нормальному, відремонтованому стані і верхній ґрунт сухий. Вгорі приватний сектор, вигрібні ями — утворюються вологі лінзи, шукають собі шляхи фільтрації. А тут, нижче схилом, є фундаменти. Вони перекривають і роблять підпір. Таким чином лінза накопичується, грунт вбирає в себе воду, а оскільки він просадний — він починає провалюватися».

Комунальні служби другий тиждень ремонтують на об’єкті зливовий колектор. Уже звели новий дощоприймач.

Михайло Ступак, начальник виробничого відділу гідротехнічних споруд та інженерного захисту КП «УРЕА»: «Збудували дощоприймач перед перехрестям, в районі просідання грунту, і даний дощоприймач підключили до центральної каналізації. Було прокладено 27 метрів колектора, вбудовано 4 дощоприймача. Таким чином вода поверхнева зможе безпечно відходити до колектору».

На цій ділянці проведуть не тільки підземні роботи. Мають відремонтувати і проїжджу частину.

Дмитро Коробов, начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради: «Буде відремонтовано проїзну частину, буде піднято рівень проїзної частини, буде посилено гранітний камінь на ділянці, буде відремонтовано тротуар і також буде відремонтовано ділянку, частину ділянки опірної стінки, яка на сьогоднішній день була в аварійному стані та мала загрозу для мешканців міста, які пересувались цією ділянкою».

Попри зниження температури роботи не припиняються. Після ремонту рух ділянкою відновлять вже до 31 грудня.