Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі із жовтня відкриються пункти незламності: як триває підготовка

У Дніпрі з 1 жовтня планують відкрити пункти незламності. Так, на базі департаменту молодіжної політики запрацює 21 пункт, де можна буде зарядити ґаджети під час блекауту та випити гарячі напої. 

Співробітники департаменту провели перевірки, тож усі пункти готові до прийому гостей. Вони оснащені генераторами, подовжувачами, аптечками, запасами води, електрочайниками й обігрівачами. 

Наприклад, у пункті в Придніпровську закупили стільці, обігрівачі, подовжувачі, чайники. Тут провели зонування: крім основної території зі стільцями та розетками також облаштували куточок для дітей з пуфами й іграми та окрему зону матері і дитини.

Крім оснащення, пункти прикрашають муралами. Так, у центрі дитячої та юнацької творчості створили малюнок «Незламна, нескорена» у пам’ять про ракетний удар по будинку на ж/м Перемога 14 січня. Це образ України, втілений в жіночій постаті, вбрання якої представляє собою червоно-чорний прапор, що символізує нашу країну у глибокому смутку.

«Сьогодні ми відвідали один зі зразкових закладів позашкільної освіти, в першу чергу ми дивились тут пункт незламності, хочу зазначити що в підпорядкуванні департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання наразі знаходиться 21 пункт незламності. Також тут працюють і переселенці з Попасної та Олешок. У цілому в нас наразі близько 10% працівників закладів позашкільної освіти — це внутрішньо приміщенні особи, окрім того вихованців у нас близько 600 це теж складає приблизно 10% від загальної чисельності вихованців закладів позашкільної освіти, що вимушено приїхали до Дніпра», —  розповідає в.о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради Сергій Луденський.

Читайте також: У Дніпрі демонтують незаконні гаражі, шлагбауми, огорожі: всього 53 об’єкти