Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі IT-компанія висадила пів сотні кримських ялинок

Бізнес — місту. Одна з дніпровських IT-компаній вирішила долучитися до озеленення Дніпра. Працівники власним коштом придбали пів сотні кримських ялинок, обрали локацію, а саме – Монастирський острів, та звернулися по допомогу в реалізації такого проєкту до департаменту парків та рекреації. Там радо підтримали таку ідею, тож тепер на острові буяє хвойний парк.

Олексій разом з дружиною та сином саджають хвойні дерева на Монастирському острові. Чоловік каже, не може вплинути на темпи вирубки лісів, тож вирішив долучитись до їх створення. А ще — вчить сина дбати про природу.

Олексій, дніпрянин: «Намагаюсь пояснити своєму маленькому сину, наскільки це важливо, наскільки важливо охороняти, зберігати природу. Він маленький, йому шість років, я йому пояснюю, що таке кисень, як його виробляють дерева. Тому він розуміє, чому він тут. Не просто заради забавок, а він робить гарну справу. У нього є розуміння».

Дніпровська IT-компанія вирішила засадити ділянку на Монастирському острові п’ятдесятьма кримськими ялинками. Айтівці не тільки допомагають Збройним силам України, а й вперше вирішили долучитися до екологічної акції.

Олена, дніпрянка: «Ця, до речі, ініціатива була придумана одним з моїх колег, Максимом. Він запропонував створити такий проєкт, і ми з нашими колегами зібрали кошти і реалізували цей проєкт. Сьогодні, до речі, нам пощастило з погодою. І ми взагалі дуже раді, що нам все ж таки вийшло реалізувати висадку дерев. Сподіваємося, що вони приживуться тут».

За допомогою в реалізації свого бажання звернулися до департаменту парків та рекреації Дніпровської міськради. Ті в свою чергу допомогли з вибором локації та підготовкою усього необхідного для висадки дерев.

Катерина Гришина, представниця департаменту парків та рекреації ДМР: «Дерева не можна садити де завгодно, треба дивитися на тінь, на ґрунт, щоб він був відповідний. І, зокрема, сьогодні тут знаходяться представники нашої служби благоустрою, десь 5-6 наших працівників, які також допомагають хлопцям та дівчатам. Вони показують, як це правильно зробити, як правильно поливати, як правильно висаджувати ці ялинки. Тобто — це така, мені здається, дуже гарна у нас вийшла колаборація».

Дніпровські айтівці кажуть, що й надалі будуть опікуватися цією територією та доглядати дерева.

Читайте також: На Дніпропетровщині цьогоріч зафіксували 8 випадків хвороби Лайма: як уберегтися