Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі інспектували магазини на наявність документів на вивіз малогабаритного сміття

У місті інспектували магазини на наявність документів на вивіз малогабаритного сміття. Згідно з вимогами законодавства, кожен магазин повинен мати дозвіл на вивіз відходів. Інспектори перевіряють, чи мають власники ці дозволи та чи дотримуються вони вимог щодо вивезення сміття. 

«Це ваш екземпляр, а це буде мій екземпляр. На ньому зі зворотного боку, будь ласка, напишіть свою посаду, призвще і підпис, що ви отримали її».

Інспекція обстежувала магазин за магазином — перевіряли наявність дозволів на вивіз сміття. Дехто з власників виявився без дозволу, дехто ж мав застарілий документ.

«Нам потрібно вам залишити роз’яснювальний лист. Для цього нам потрібні документи на ФОП, який веде тут діяльність. Можна нам надати такі документи, ми вас дуже просимо. Ми залишимо вам роз’яснювальний лист, в якому буде все, чому і як у вас повинно бути».

Бовкун Наталія, головна спеціалістка сектору санітарного відділу екологічного контролю департаменту екологічної політики ДМР: «Ми перевірили ФОПи, які знаходяться біля Гідропаркової, 17 на наявність договору на вивіз твердих побутових відходів. Нам договір поки що ніхто не дав. З того приводу ми надали припис і попереджувальні листи, роз’яснювальні листи».

ФОПам видали приписи. Якщо протягом тижня вони будуть проігноровані, надійде штраф.

Владислав Козаченко, головний спеціаліст інспекції з питань благоустрою ДМР: «Для фізичних осіб складає 340-850 гривень, для юридичних осіб 1340-1700 гривень».

Читайте також: Суперечлива назва: через незгоду мешканців не перейменують одну з дніпровських вулиць