Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі інспекція з благоустрою перевірила, чи продають алкоголь після 22:00

Разом з інспекторами комунального підприємства «Благоустрій міста» ми вирушили в рейд по пунктам продажу, щоби перевірити, чи не продають там спиртні напої після десятої вечора.

Дмитро, інспектор комунального підприємства «Благоустрій міста» Дніпровської міськради: «З початку 22-го року інспекцією поновлено рейди щодо дотримання вимог рішення міської ради про заборону продажу алкоголю після 22-ї години. Сьогодні ми здійснили черговий рейд по нашому місту”.

Почалися наші спроби зробити контрольну закупку.

“У вас є вино якесь?” – “Ну, уже все, час уже”, – “Зовсім ніякого?” – “Зовсім. Часу скільки?!”

“А алкоголь зовсім ніяк?” – “Ні. Ні пиво, ні алкоголь, ні слабоалкогольного”.

Протягом двох годин ми об’їздили більше 10 магазинів та кіосків на правому березі Дніпра. Здавалося б, жодних порушень ми так і не виявимо, але все ж в одному місці нам вдалося купити пляшку вина вночі.
Але виявилося, що підприємець має ліцензію на магазин-кафетерій.

Дмитро, інспектор комунального підприємства «Благоустрій міста» Дніпровської міськради: «Під 156 статтю кодексу України про адміністративне правопорушення попадають лише підприємці, які здійснюють торгівлю, що заборонена. А якщо це магазин з кафетерієм, то це вже вважається як заклад громадського харчування. І тут зазначена стаття не передбачає адміністративної відповідальності».

«Після двох годин намагання, нам все-таки вдалося придбати алкоголь. Втім, ця точка мала дозвільні документи».

Інспекція з благоустрою міста буде продовжувати контрольні закупки алкоголю вночі. Порушникам загрожує притягнення до адміністративної відповідальності та суттєвий грошовий штраф.