Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі інспектори КП«Муніципальна варта» виявили чергову точку незаконного продажу алкоголю і тютюну

“Наливайці” – бій. У Дніпрі мешканці вулиці Артеківської потерпають від сусідства з місцевим шинком. Тут продають контрафактні цигарки та спиртне. А п’янички щодня влаштовують гульбани просто під вікнами. Чи вдалося знайти управу?

Тамара каже, коли місяць тому поряд з будинком відкрилася так звана «наливайка», тихий двір перетворився на суцільний цирк — із нічним дебошем та п’яними вечірками під вінками.

Тамара Малая, жителька Дніпра: «Вся алкашня, которая тут находится, она у нас во дворе и на детской площадке. Они там и спят, и курят, и бухают. И могут обматюкать, и что хочешь. У меня под окнами. Я сижу, кушаю в кухне, а они просто стоят и в туалет ходят, и гадят, и харкаются, и что хочешь делают. Это ужасно».

Від такого сусідства з генделиком потерпають і місцеві продавці.

Ірина Григоренко, продавчиня: «Люди не могут пройти нормально, а с детьми вообще боятся. Потому что кроме матов ничего нет. Ну, просто это ужас. Потом они, бывает, тут драки устраивают. Аж двери вырывают в этом генделике. Они мне чуть витрину не выбили. Потому что они не соображают ничего».

Та врешті місцевим урвався терпець і вони поскаржилися на генделик до мерії. Довго чекати не довелося. Муніципальна варта прибула сюди з інспекцією. У відповідь — продавчиня «наливайки» сховалася від камер без жодних коментарів.

Сергій Кочетков, інспектор КП “Муніципальна варта” Дніпра: «До міської ради неодноразово надходили скарги від мешканців міста, що за вулицею Артеківської, 19 продають алкоголь. Виїхали на місце, виявили, дійсно, що тут відбувається торгівля спитрними напоями на розлив без ліцензії, бачите скільки. Викликали поліцію, які і зафіксували факт адмінпорушення».

Менше з тим, що торгували без ліцензії, так ще й акциз на всіх пляшках однаковий, кажуть поліцейські. Весь алкоголь та тютюн конфіскували. А на продавця «наливайки» склали адміністративний протокол. За продаж контрафакту доведеться заплатити…

Олександр Мусяк, дільничний офіцер Дніпровського районного управління поліції: «Протокол про адміністративне правопорушення за статею 164 Кодексу України про адміністративне правопорушення. Санкція даної статті передбачає штраф від 17 до 34 тисяч гривень. А також вилучення данного товару».

А от чи закрити точку назавжди або дати шанс працювати легально, вже з ліцензією, – вирішить суд.