Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі двірники готові до зимової погоди

У Дніпрі готові до погіршення погоди та першого снігу. Двірники міста вже працюють на прибудинкових територіях, тротуарах та біля зупинок громадського транспорту. Працівники забезпечені усім необхідним: совковими лопатами, льодорубами, лопатами для прибирання снігу, тачками та уніформою.

Олена працює двірником понад 25 років. Щоб зробити місто чистим, починає прибирати о 5-й ранку. Розповідає, найскладніше, коли на вулицях ожеледиця та сніг.

«Коли випадає сніг, всі намагаються вийти раніше, щоб до того, як люди будуть ідти на роботу, щоб встигнути розчистити доріжки, відмостки і посипати, щоб людям було не слизько», — пояснює Олена Русакова, двірник ТОВ «Екологія – Д».

Працівники ТОВ «Екологія – Д» прибирають сніг та посипають піщано-сольовою сумішшю дороги, аби в ожеледицю люди змогли без проблем вийти зі своїх домівок. Майстриня ділянки розповідає, до роботи взимку готова на 100 %, всі необхідні інструменти є. 

«Ми отримали снігові лопати, совкові лопати, посипні матеріали, тачки. У нас 100 тачок є», — ділиться Ірина Михайлюк, майстриня ділянки.

Двірники ТОВ «Екологія – Д» прибирають у Чечелівському, Шевченківському, Центральному, Амур – Нижньодніпровському та Самарському районах міста.

У Соборному районі сніг розтанув, працівники ТОВ «КОД» прибирають залишки опалого листя. Галина вже понад 20 років працює двірником. Зміна триває 8 годин. Каже, перший сніг став несподіванкою, але не проблемою. 

«Він танув, ми його підмітали, розчищали скрізь, посипати не довелося, бо морозу не було. Все у нас є: і лопати, готові до зими, і посипка, і граблі — всі у нас є інструменти», — каже Галина Рохманова, двірник ТОВ «КОД».

До зими обидва підприємства заготовили понад 2 тонни піщано-сольової суміші, цього вистачить на всю зиму.

«У цих підприємств є понад 4 десятки малої техніки — це трактор з відвалами, трактори, які прибрають більш великі вулиці, ніж у дворах, тобто до зими готові», — пояснює Єгор Худяков, представник департаменту житлового господарства ДМР.

Прибудинкові території в Дніпрі прибирають 1400 двірників обслуговуючих підприємств.

Читайте також: 97% будинків з теплом: аварійна служба Дніпра працює у посиленому режимі