Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі до весняного сезону готують парк Глоби

Зелені зони замість недобудови. Черговий по місту Артем Нідєлько відвідав парк Глоби та переконався, що там кипить робота. Комунальники обрізають кущі ялівцю, облаштовують території, вивозять сміття. Загалом підготовка парку до весняного сезону триватиме близько 2 місяців.
Підготовка до весни в парках міста йде повним ходом. Почали ще восени. Тоді комунальники вже спилювали сухі гілки та викорчовували аварійні дерева.

«Ми обрізаємо, створюємо правильну форму, потім прибираємо склянки, бутильки, всякі пакети. І я вважаю, що до кінця осені в них з’являться молоді паростки».

Окрім насаджень, в парку Глоби потурбувалися і про воду в озері. Заздалегідь провели роботи, аби озеро не вийшло з берегів, як це було у минулому році.

Артем Нідєлько, директор департаменту з питань місцевого самоврядування та інформаційної політики ДМР: «У цьому році заздалегідь була проведена робота, оновленні насоси, і тому рівень озера безпосередньо перед тим періодом, коли він підіймається, і минулого року виходив, то зараз він опустився на пів метри. І я повинен сказати, що це не залежить від рівня Дніпра, якщо хтось таке подумав».

Також у парку тривають роботи з демонтажу покинутих торговельних будівель. Наразі комунальники демонтують старий тир, який вже давно не працює.

Олексій Тесля, директор КП «Міська інфраструктура» ДМР: «За півтора місяці ми прибрали тир та 3 об’єкти, які створювали небезпечні умови для перебування мешканців міста. Плануємо, відповідно до чинного законодавства, ще знести 2 «заброшки», які знаходяться на території парку, щоб там створити якісь зелені зони для того, щоб люди могли гарно відпочивати».

Загалом для підготовки парку до весняного сезону необхідно близько 2 місяців.