Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі до опалювального сезону проводять ремонти та гідропневматичні промивки системи опалення

У Дніпрі триває підготовка до опалювального сезону. У будинках міста проводять ремонти та гідропневматичні промивки системи опалення. 

Гідропневматична промивка — запорука ефективної роботи опалювальної системи.

Оксана Дворниченко, голова ОСББ «Героїв 1-Б»: «Щороку відбувається промивання системи опалення для того, щоб узимку мешканцям будинку було набагато тепліше».

Очищення допомагає видалити накопичений бруд та іржу, які спричиняють пошкодження роботи системи опалення.

Петро Черниш, майстер теплової дільниці №2 КП «Теплоенерго»: «Вода, стиснене повітря збирається, тисне і вирує по трубах, і вибиває туди все, що накопилося за зиму».

Терміни виконання такого процесу різні — все залежить від рівня забруднення. Проте, показник фінішної прямої — чиста вода.

Владислав Макарець, начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення ДМР: «Гідровипробування мають бути точно один раз на рік — перед початком опалювального періоду, оскільки інколи в міжсезоння люди замінюють батареї, можливо, там якась корозія виникла, і ще до того, як туди піде гаряча вода, кип’яток, бажано промити кожен стояк, щоб, не дай бог, аварійна ситуація виникла не в самий опалювальний період, а до цього».

Крім того, у Дніпрі з початку року провели ремонти систем опалення у більш ніж 20 будинках.

Читайте також: У Дніпрі облаштовують соціальне житло для переселенців з Маріуполя