Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі до навчального року готують укриття у позашкільних закладах

За дорученням міського голови Бориса Філатова, у Дніпрі кожне комунальне укриття має бути повністю оснащене та бути у цілодобовому доступі для відвідувачів. Тож чергова по місту Дар’я Біла приїхала до двох закладів позашкільної освіти, аби перевірити виконання підзвітними закладами цього доручення очільника міста.

Станом на 28 серпня у департаменті молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради є 15 найпростіших укриттів. В рамках чергування перевірили 2 сховища, одне, що вже відкрилося та інше, що ще на стадії дооблаштування.

«У цьому позашкільному навчальному закладі зараз йдуть фінальні роботи з поточного ремонту укриття та підготовка його вже до навчального року. Тут було замінено повністю труби теплопостачання, труби водопостачання, повністю заміна труб каналізації та також водовідведення», – розповів директор Міської станції юних техніків Олександр Луценко.

З 15 укриттів наразі 6 готові на 100%. Вони повністю укомплектовані, а їх обладнання розраховується на безперервне перебування людей впродовж не менше 48 годин. Вони забезпечені:

У інших 9 ідуть фінішні ремонтні роботи, а саме встановлення автоматичної пожежної сигналізації та системи вентиляції. 2 з 15 укриттів ремонтуються спільними зусиллями за кошт ОСББ, адже розташовуються у житлових будинках, але поблизу закладів позашкільної освіти, які не мають свого укриття, але планують продовжити навчальний процес з 1 вересня.

«В цілому ми готуємо на базі закладів позашкільної освіти 15 укриттів, 6 із них вже з чистовими актами ДСНС, решта потребують доопрацювання. В цілому це доопрацювання не такі масштабні, тому поступово у нас виходить, що кожен тиждень ми маємо нові акти і маємо надію, що на 15 вересня у нас буде 15 чистових актів», – пояснює чергова по місту Дар’я Біла.

Таким чином 1 вересня розпочнуть свою роботу усі 8 закладів позашкільної освіти, що є підпорядковані департаменту.

Читайте також: Відсьогодні у навчальних закладах Дніпра розпочинається видача учнівських квитків