Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі для ЗМІ обладнали спеціальний автобус для роботи під час надзвичайних ситуацій

Черговий по місту Артем Нідєлько перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо повноцінного інформування дніпрян про ситуації та життя міста навіть під час блекаутів та надзвичайних ситуацій.

Для цього він оглянув автобус для ЗМІ, який створили саме для роботи журналістів на місцях прильотів у Дніпрі чи інших надзвичайних ситуацій. 

На його підготовку знадобилося 2 тижні. Таке завдання, а саме створити мобільний пункт для роботи журналістів та пресслужби, було поставлене під час минулого чергування. Тоді черговий по місту Артем Нідєлько провів навчання для працівників пресслужби міськради та КП «Дніпровська міська студія телебачення» (Дніпро TV).

За результатами навчання було визначено, що журналісти та телекомпанія забезпечена всім необхідним для повноцінної роботи у складних ситуаціях та для висвітлення життєдіяльності Дніпра. Але не вистачає місця для роботи представників ЗМІ на виїздах, коли потрібно знаходитися на місці події та оперативно інформувати населення.

Автобус для ЗМІ обладнано старлінком для безперебійного зв’язку та доступу до інтернету, є генератор, аби підзарядити гаджети. Також в ньому журналісти можуть зігрітися та випити гарячі напої: є чайник, кава, чай.

Автобус можуть використовувати журналісти, як з Дніпра, так і з національних та зарубіжних телекомпаній, сайтів та газет.

Тут вони можуть розміститися, аби написати свої новини, змонтувати відео та видати все це в ефір. 

«У співпраці з департаментом транспорту ми створили такий автобус. Він завжди готовий виїхати на місце події. На ньому для зручності є позначки “преса” українською та англійською мовами. Ми швидко можемо повісити на нього банер для підходів представників міської влади. Тут є генератор, є потужна батарея. Тож журналістам буде зручно працювати за будь-яких обставин», — зазначив черговий по місту Артем Нідєлько.

Наразі міська влада робить все можливе, аби мешканці міста були повністю обізнані про життя міста та все, що відбувається у Дніпрі. Особливо це стосується блекаутів та надзвичайних ситуацій, коли треба розповідати дніпрянам про ці події. Тож дніпряни завжди отримають необхідну їм інформацію та будуть знати, що відбувається у Дніпрі в будь-який момент. 

Читайте також: «Працювали з першої хвилини»: Філатов перевірив, як відновлюють будинок на Перемозі.