Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі для слухачів Університету третього віку провели екскурсію парком Шевченка

Черговий по місту Артем Нідєлько, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР, перевірив виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо врахування побажань учасників Університету третього віку з розширення програми навчальних, спортивних та розважальних заходів.

«В Університеті третього віку у нас починається сезон екскурсій, ми відновлюємо цю практику. Зараз у нас перша екскурсія на свіжому повітрі, яка відбувається в цьому сезоні — екскурсія по парку Шевченка. Вже відбулося 2 екскурсії в єврейський центр “Менора”», — зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

Екскурсію для учасників УТВ організували представники Туристичного інформаційного центру Дніпра напередодні свята Трійці. Учасникам розказали про людей, які створювали наше місто, як будувався палац Потьомкіна, різні легенди та перекази.

Пані Марина вже неодноразово була на екскурсіях від Університету третього віку. Каже, що слідкує за афішами та одразу записується, якщо є можливість.

«Я дуже цікавлюся історією міста, живу тут, біля парку Шевченка, і дуже хотіла дізнатися його історію… Мені було дуже цікаво дізнатися про підземні ходи, які тут є, які рослини тут ростуть, що тут було цікавого до революції», — говорить учасниця проєкту УТВ пані Марина.

Загалом екскурсію відвідало близько 35 учасників УТВ. Найближчим часом учасникам уже підготували й інші екскурсійні маршрути. Серед них екскурсія в Менору, яка відбудеться в понеділок, 5 червня, та екскурсія на Монастирський острів, яку запланували на 9 червня.

Учасники УТВ зазначають, що хочуть побільше подібних екскурсій іншими районами та парками Дніпра, адже їм подобається дізнаватися нову інформацію, а потім ділитися нею з рідними.

Наразі учасниками проєкту УТВ є понад 14 тисяч людей. Більш ніж тисяча з них – це внутрішньо переміщені особи. З початку 2023 року до Університету третього віку долучилося близько 700 учасників.

Читайте також: Вибороли 19 нагород: школярі з Дніпропетровщини підкорюють міжнародні спортивні вершини