Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі для переселенців влаштували квест та автопробіг на ретро-автівках

У Дніпрі пройшов автопробіг раритетних машин «За фігурами – 3», який влаштували для переселенців. Про це повідомляють у міській раді.

Переселенці на ретро-авто проїхалися вулицями Дніпра, які названі на честь українських міст-героїв: Маріупольська, Бердянська, Харківська, Луганська, Сумська, Чернігівська, Лисичанська та інші. За словами директора Дніпровського науково-технічного музею «Машина часу» Михайла Пруднікова, близько 15 власників ретро автівок долучилися до подорожі, яку організували для переселенців.  

 “Це не просто екскурсія, ми підготували ще й цікавий квест з різними завданнями. Але найголовніша наша мета – це хоч на якийсь проміжок часу відволікти переселенців від того жаху, який вони пережили. Ми хочемо, аби цим людям, а особливо дітям, було комфортно в нашому місті. Ми не тільки їх відволічемо, а ще й познайомимо з історією та іншими цікавинками Дніпра”, – зазначив Михайло Прудніков.  

Під час автопробігу учасники зупинялися біля мініскульптур, створених у рамках проєкту “Відчуй Дніпро”. Тут для переселенців підготували квест із питаннями та завданнями, щоб вони могли познайомитись з історією Дніпропетровщини.

Перед автопробігом учасники також могли взяти участь в арт-терапії — написати фарбами на фасаді готелю “Жовтневий” назви своїх рідних міст.  

Це частина спільної акції Музею українського живопису з Дніпровським науково-технічним музеєм «Машина часу» та проєктом «Відчуй Дніпро». Ми дуже хочемо нагадати переселенцям про дім, до якого вони прагнуть повернутись. Таким чином, кожен, хто захоче намалювати назву міста чи його символ, зможе зайнятися творчістю та ще й залишити свій слід у нашому місті”, – додав директор Музею українського живопису Сергій Бурбело.