Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі для переселенців провели екскурсію до музею зоології

Понад 1800 унікальних експонатів та зразки сторічної давнини. Для вимушених переселенців продовжують проводити екскурсії містом. Локацією для однієї з них, від департаменту екологічної політики та КУСТа, став музей зоології Дніпровського національного університету.

Третя екскурсія – то про тварин. Переселенців у Дніпрі запросили до музею зоології ДНУ. Серед ініціаторів – міський департамент екології.

Богдан Піщанський, інспектор з охорони навколишнього середовища комунального підприємства “Екополіс” Дніпровської міськради: «Перша наша екскурсія була до яхт-клубу Січ. Там дітки змогли погратися з живими звірьми, вони змогли погуляти, це була дуже весела екскурсія. Це було на початку війни і люди ще дуже переживали, й треба була якась моральна розрядка. І ми її зробили. Далі у нас була екскурсія до ботанічного саду. І наразі —екскурсія до музею зоології».

В музеї ДНУ розміщені понад 1800 експонатів, що належать до державного Музейного фонду України. Деяким з них  понад сто років. Відволіктися від жахіття війни сюди запросили тимчасових переселенців.

Олег Маренков, проректор з наукової роботи Дніпровського національного університету:  «Запрошуємо на екскурсії до ботанічного саду, до акваріуму, до зоологічного музею. Саме в цих місцях діти та дорослі можуть трішки відволіктися, познайомитися з нашими колекціями та науковими надбаннями нашого університету. І це сприяє психологічній адаптації трішки».

І про плани. Для подальшої співпраці департамент екологічної політики та дніпровський національний університет укладуть меморандум. Він сприятиме розвитку екологічних ініціатив та волонтерству.