Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі для дітей та дорослих провели безкоштовну екскурсію  «Дніпро — від скіфів до сьогодення»

Починаючи від доби скіфів, крізь козацьку добу та період російської окупації часів Катерини ІІ — до сьогодення. У Дніпрі пройшла безкоштовна екскурсія одним з найстаріших парків міста, присвячена Дню захисту дітей. 

Христина завітала на екскурсію разом зі своїм сином. Вони переселенці з Краматорська і цікавляться новим містом.

Христина, переселенка з Краматорська: «Ми, на жаль, переселенці. І я вважаю, що дуже важливо дізнаватися про те місце, де ти зараз знаходишся, про його історію, як починалося будівництво міста. Це дуже цікаво».

Екскурсію проводила Ірина Харченко — гідеса з досвідом понад 30 років. 10 з них працює в Дніпрі. 
Каже, що навіть за такий довгий час неможливо пізнати місто повністю.

Ірина Харченко, гідеса: «Вивчити Дніпро неможливо. Я багато працюю в бібліотеках, інтернеті, і майже кожного дня я знаходжу щось нове».

Жінка впевнена, що минуле і сьогодення тісно пов’язані.

Ірина Харченко, гідеса: «Щоб розуміти, що зараз відбувається, що за війна, треба розуміти звідки вона почалась. А вона почалась не в 22-му та не в 14-му. А майже 900 років тому».

Екскурсія починається ще з доби скіфів, крізь козацьку добу та період російської окупації часів Катерини ІІ.

Ольга Стасенко, начальниця Туристичного інформаційного центру Дніпра: «Окрім того, що ми отримуємо цікаву історію про наше місто, ми ще отримуємо таку своєрідну терапію. І ще, звісно, невеличкі подарунки для наших маленьких дніпрян та гостей міста».

Катерина Гришина, представниця департаменту парків та рекреації ДМР: «Це вже третя екскурсія, яка присвячена парку імені Тараса Шевченка. Ще четверта буде проводитися в цьому парку. А вже потім, це ще наша маленька таємниця, ми запросимо людей в інші парки і сквери, які не менш цікаві з історичної точки зору».

Такі екскурсії дають змогу як жителям, так і гостям міста дізнатися щось нове про Дніпро.

Читайте також: Активна молодь Дніпропетровщини може отримати Премію Кабінету Міністрів України