Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі для дітей-переселенців проводять арт-терапію

Представники однієї з міських громадських організацій, на чолі з професійними психологами та педагогами, приїжджають до місць тимчасового розміщення вимушених переселенців. Там створюють інтерактиви для дітей. Як розважають малечу?

Стефанія приїхала до Дніпра з Луганської області разом з батьками два місяці тому. Сьогодні вона разом з іншими дітьми відвідує арт-терапію у своєму шелтері.

Стефанія Шевцова, переселенка з Рубіжного: «На них дуже багато ми ліпимо, розмовляємо о проблемах. Взагалі, ми не згадуємо, що зараз війна, щоб діти не сумували. Так, деякі думки, скажемо так, відходять. Ти забуваєш, що зараз війна».

Вчителька малювання: «Я вирішила сьогодні дітям запропоновути таку цікаву роботу –  створити український віночок. Ми робимо кольорові квіти, кольорові стрічки».

Кожна дитина малювала свій фрагмент величезної картини. Після заняття всі вийшли на вулицю, щоб потанцювати. Валерія до війни сама тільки опановувала танці, нині – навчає інших.

Валерія Гапонова, викладає танці для дітей-переселенців: «Я занимаюсь танцами уже четыре года. Мой руководитель – Ольга Сергеевна, и поскольку я её ученица, она мне предложила ей помочь в этой организации».

Подібні заходи – частина благодійного проєкту «Підтримуємо та дбаємо» від громадської організації «Харизма».

Ольга Головко, керівниця громадської організації «Харизма»:
«За часів до війни ми займалися професійним танцювальним спортом, але зараз, на час війни, ми організували проєкт підтримки, проєкт “Підтримуємо та дбаємо”, який ми спрямували на дітей-переселенців та їх батьків. Ми займаємось психологічною та фізичною підтримкою дітей різного віку».

За підтримки ІСАР “Єднання” та за фінансової допомоги Європейського Союзу, організація щоденно відвідує міські центри переселенців, аби допомогти дітям.