Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі для будинків ОСББ та ЖБК замовили генератори за програмою співфінансування

Генератор за 25 відсотків від вартості — і ви точно зі світлом та теплом. У Дніпрі за програмою співфінансування пропонують генератори для котелень і насосних станцій. Прийняти участь у проєкті можуть мешканці багатоповерхівок ОСББ та ЖБК.

«На сьогодні, за відсутності електроенергії, ці насоси не працюють. Може замерзнути вся система опалення. Звичайно, люди замерзають».

У цьому будинку власна котельня. За відсутності електроенергії припиняється теплопостачання і виникає загроза для усієї системи опалення. Тому для аварійного живлення дуже потрібні генератори.

Наталія Абрамова, голова ОСББ: «На сьогодні настільки часті та хаотичні відключення, що оператори навіть не в змозі наздогнати температуру, бо не знають, коли воно буде відключено. Котел не зможуть остудити, бо відсутня подача води».

Щоб підтримати будинки ОСББ та ЖБК з власними котельнями та насосними станціями, міськрада пропонує купувати генератори за програмою співфінансування. Всього за 25% від вартості. Решту покриває міський бюджет.

Владислав Макарець, начальник відділу з організаційної роботи Департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради: «Основна ціль – забезпечити будинок критичною інфраструктурою. Це не ліфти, не освітлення і не додаткові блага. Це все для того, щоб не було аварійної ситуації, щоб не порозмерзалися труби та не затопило весь будинок в цілому. Це основний пріоритет нашого проєкту пілотного. У нас є декілька дослідних зразків: перший — китайський, який часто можна знайти на ринку, а другий — з Германії. Всі вони заявлені трьохфазні».

Щоб отримати генератор за програмою співфінансування, голові правління ОСББ чи ЖБК необхідно звернутися до Департаменту самоорганізації населення з відповідною заявою. Більше інформації на сторінці «Простору самоврядування» у соцмережах.