Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі діти, які пропустили навчання через війну, надолужують шкільну програму

У Дніпрі діти, які пропустили навчання через повномасштабне вторгнення рф до України, надолужують освітню програму. Йдеться про додаткові заняття для учнів 3 – 10 класів з математики та української мови.

Це спільний освітній проєкт UNICEF Ukraine, благодійного фонду «Співдія», освітньої фундації «MriyDiy» та Global Partnership for Education. За результатами конкурсу для участі в проєкті відібрано 30 закладів загальної середньої освіти по всій країні. Серед них і міський ліцей № 142 імені П’єра де Кубертена. 

«З 24 лютого 2022 року всі навчальні заклади перейшли на дистанційне навчання. Ми розуміємо, що воно в умовах війни не може дати тих результатів, на які ми розраховуємо. І усвідомлення того, що нашим дітям після нашої перемоги доведеться піднімати економіку, спонукало нас взяти участь у цьому проєкті, аби поліпшити якість навчального процесу. У рамах проєкту в позаурочний час проходять додаткові заняття з математики та української мови. Проєкт триватиме до травня», – каже директорка КЗЗСО «Ліцей № 142» ДМР Людмила Хмеленко.

Для учнів початкових класів заплановано чотири години додаткових занять на тиждень, для учнів середніх та старших класів – три. У разі оголошення повітряної тривоги діти продовжують навчання в укритті ліцею. 

«Також сьогодні в ліцеї № 142 ми проводимо зустріч із заступниками директорів навчальних закладів Дніпра, аби розповісти їм про програму з надолуження освітніх втрат. Це дозволить керівникам інших закладів впроваджувати цю систему в своїх школах. У травні, після завершення проєкту, проведуть тестування, яке дасть розуміння, наскільки був успішним цей проєкт», – розповіла Олена Сокур, заступниця начальника відділу освітньої діяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР.

Читайте також: Як пневматична рука допомагає відновити рухомість ослаблених кінцівок