Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі дітям внутрішньо переміщених осіб подарували планшети

У Дніпрі дітям ВПО вручили подарункові планшети. Техніку закупив благодійний фонд «Глоба 22», а кошти на придбання зібрали діти Норвегії — заробили, працюючи… на заводі. 

Арне Тьєлле, ректор коледжу Хюстадвіка в Норвегії: «Вчителі й учні нашого коледжу співпереживають вам та вашій країні. Тому наші учні забрали кошти на знак солідарності з вами».

У Дніпрі 30 дітей-переселенців отримали подарункові планшети. Кошти на техніку передали норвезькі діти — збирали, працюючи на заводі.

Ольга та Влада, родина Варецьких: «Так, це взагалі дуже зворушливо. Ми не очікували навіть взагалі на якісь подарунки. Але з нашим приїздом в Дніпро, ну, це вже був великий подарунок нам від долі».

Людмила та Карина, родина Філенків: «Я хочу вступити до медичного, я зараз навчаючись у 10 класі. Використовуватиму для якихось програм, всякі таблиці, атласи або електронні щоденники, всякі презентації».

Ініціаторкою акції стала вчителька Ганна, яка з Дніпра переїхала до Норвегії.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради: «Діти однієї зі шкіл в Норвегії йдуть та заробляють кошти. В них цей день повністю звільняється від навчання. Щорічно така акція. Але якщо раніше вони перераховували кошти на екологію, на боротьбу з раковими захворюваннями, то цього року дітям, які перебувають саме в Дніпрі».

Департамент молоді анонсує подальшу співпрацю Норвегії та нашого міста.