Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі діє міська програма співфінансування для багатоповерхових будинків

Ремонт доступний кожному. У Дніпрі продовжує діяти програма співфінансування, завдяки якій жителі багатоквартирних будинків можуть залучати міські кошти для ремонтів. ОСББ «Аеродром, 17» цьогоріч зробили капітальний ремонт у двох під’їздах. До цього, за тією ж програмою, у 2022-му так само оновили проводину. 

З початку експлуатації будинку ОСББ «Аеродром,17» електромережі не замінювали жодного разу.

Анатолій Усеев, голова ОСББ «Аеродром,17»: «Протягом двох років, минулого і цього року, ми повністю замінили кабель від щитової по під’їздах. Сам кабель вже став непридатним через те, що термін експлуатації вийшов».

У 2022-му за програмою співфінансування тут замінили проводину у двох під’їздах. Цьогоріч додалися ще два.

Анатолій Усеев, голова ОСББ «Аеродром, 17»: «У цих щитових ми повністю змінили з’єднання. Ми знаходимося на першому поверсі, і ось цей кабель виходив від центральної щитової, йде сюди, тут нове з’єднання, і йде стояком туди, аж на п’ятий поверх. Все замінено, зроблено якісно. Великий обсяг зроблено, ми дуже задоволені цією справою».

В майбутньому мешканці планують ще подати заявку на участь у програмі, аби завершити роботи у всьому будинку. За програмою співфінансування мешканці сплачують лише 25% від суми ремонту. Інші 75% покриває місто.

Загалом у цьому році на участь в програмі подали майже 550 заявок.

Владислав Макарець, начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР: «Незважаючи на те, що в країні активна фаза війни, багато хто взагалі переживав, чи буде співфінансування, що їм робити. Ми вже і в минулому році реалізовували проєкти, більше 300 проєктів в будинках з різними видами робіт — електрика, сантехніка, ліфтове обладнання. Цього року так само реалізуємо проєкти».

Участь у програмі співфінансування можуть взяти всі правління ОСББ та ЖБК.

Владислав Макарець, начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР: «У нас є 500 заявок на 300 млн. Як визначити, хто перший, хто другий? У програмі передбачено пріоритетність: покрівля, електрика, сантехніка, ліфтове обладнання, фасади, шви, вимощення, вікна, ремонт під’їздів. Тобто будь-які роботи ми можемо реалізувати, однак з черговістю пріоритетності критичної інфраструктури».

З травня для голів ОСББ та ЖБК проводитимуть курси, де можна буде дізнатися про участь у програмі.

Читайте також: Дедлайн 20 березня: як постраждалим від війни отримати додаткову грошову допомогу